Visma Flyt Skole og nye brukernavn for lærere og elever

Her finner du informasjon om overgang til Visma Flyt Skole, endringer av brukerkontoer og Teams.

Fra uke 25-26 vil Rødøy kommune ta i bruk Visma Flyt Skole, og WIS skole fases ut.
Dette gjøres når også IKT-drift for skolene i Rødøy flyttes og driftes av Bodø kommune, noe som berører bla. Office 365 (Outlook, Teams mm.) og sikring og forvaltning av bruker kontoer for elever og lærere.

Det vil bli noen endringer:

• For lærere, så vil det nye brukernavnet bli f.eks. ola.nordmann@rodoy.kommune.no. E-post som sendes til olanor@skole.rodoy.no, vil også fungere og bli levert til den nye kontoen.
  • For elever så vil man beholde sin e-postadresse/feide, eks. pernor@skole.rodoy.no. For nye elever, f.eks. i første klasse, så vil man få en adresse som er generert med tall, f.eks. e13579@skole.rodoy.no. Dette pga. ivaretakelse av personvern og at man standardiserer for skoler i Rødøy, Røst og Bodø.
  • For Teams-områder, så vil også dette bli flyttet over til Bodø kommune. Ikke alle områdene i dagens Teams-løsning vil bli overført. Det vil også kun være mulig for IKT-veiledere eller andre i ledelsen på skolene, til å opprette nye Teams-områder.

Her har vi samlet en del resurser som kan være til hjelp.

Innlogging

Opplæring

App