Veileder for å sette opp to-trinnsgodkjenning

To-trinnsgodkjenning (MFA) er ekstra sikkerhet for innlogging i f.eks. Outlook, Teams m.fl.

For å ta i bruk to-trinnsgodkjenning må du benytte appen: Microsoft Authenticator (Gjelder
for både iPhone og Android).

De fleste vil oppleve å måtte oppgi ekstra informasjon ved pålogging (se nedenfor).
(Dersom man ikke opplever dette, så kan man sikre sin konto ved å gå inn på aka.ms/mfasetup)

Hvordan går jeg fram?

Åpne en nettleser på en PC og gå til nettsiden: www.office.com

Logg inn med ditt brukernavn fornavn.mellomnavn.etternavn@rodoy.kommune.no og passord, dersom dette ikke fungerer kan det hende at din konto bruker formen fornavn.etternavn@rodoy.kommune.no.

Skriv inn ditt passord, og klikk Neste.

Nå får du en melding om at vi trenger mer informasjon for å fullføre prosessen. Klikk på Neste.

Du kan enten laste ned appen: «Microsoft Authenticator» fra AppStore eller Google Play på din mobiltelefon (klikk Neste).

(Du kan ikke bruke Google Authenticator! – Vi opplever flere gjør denne feilen og prosessen stopper da opp)

Du skal nå legge til en konto i Authenticator-appen på mobilen.

Om ikke appen står klar med kontotyper, legg til konto med valg oppe til høyre i appen (valget tre vertikale «prikker» eller «+» tegnet)

Du skal deretter velge kontotype: «Jobb eller Skolekonto»

(Du skal IKKE bruke telefonens standard «kamera-app» eller en «QR leser-app», dette utføres for deg i Microsoft Authenticater-appen)

Trykk så på «FULLFØR»

Annet