Du er nå inne i SAMKOS WEB-portal, versjon 2.0. Denne versjon knytter deg opp mot Tietoevry som er Bodø Kommunes nye driftsleverandør.

Tilbakestilling (re-tanking) av din skole-PC

Informasjon om tilbakestilling (re-tanking) av PC for elever og lærere.

Hva betyr dette for meg?

Å tilbakestille en PC

 • Å tilbakestille (også kalt for å resette eller re-tanke) en PC innebærer å sette opp PC-en på nytt med ny programvare.
 • Når du tilbakestiller en PC slettes alt av filer som er lagret på selve PC-en! Det betyr at bilder, dokumenter, programmer og alt annet slettes i prosessen. Og alt settes opp på nytt med riktige programmer installert.

Viktig – flytte innhold fra PC

 • Du må derfor forsikre deg om at dersom du har filer og mapper lagret lokalt på PC-en (C:) eller på hjemmeområde på server, ofte er dette (H:) – område i filbehandler (viktig da tilkobling til server hos IT-Partner/iTeam fjernes), så skal dette flyttes til ditt nye OneDrive-område før tilbakestilling av PC-en.

Kom i gang med OneDrive i Bodø kommune

 1. Gå inn på nettsiden www.office.com
 2. Logg inn med ditt brukernavn. For lærere kan man forsøke med formen fornavn.mellomnavn.etternavn@rodoy.kommune.no og passord, dersom dette ikke fungerer kan det hende at din konto bruker formen fornavn.etternavn@rodoy.kommune.no. For elever så kan man forsøke med formen olanor@skole.rodoy.no eller f.eks. e9610962@bodoskolen.no.
 3. Klikk på OneDrive i venstremenyen.
 4. Last opp filer eller mapper.
  • Det er også mulig å installere OneDrive som et lite program på PC-en. På denne måten opprettes en snarvei i filbehandler med en egen mappe for OneDrive. Alt som legges her synkroniseres automatisk til ditt OneDrive-område på nett. Dersom du ønsker å gjøre dette , klikk på Skaff deg OneDrive-appene nede til venstre, og følg anvisningene.

Kom i gang med tilbakestilling av PC

 • Du skal kun tilbakestille en PC dersom du får avklart at din lærer-PC er tagget (se regneark med Kartlegging av PC-er), så kan den tilbakestilles. Mer info om hvordan her!
 • For elev-PC-er, så er alle ferdig tagget, og kan tilbakestilles.

Lær mer om OneDrive

Personvern­vilkår

På våre sider bruker vi informasjonskapsler for å gi deg en god brukeropplevelse og relevant innhold. Ved å trykke "godta" godtar du våre personvernvilkår og bruk av slike teknologier.