Tilbakestilling (re-tanking) av din skole-PC

Informasjon om tilbakestilling (re-tanking) av PC for elever og lærere.

Hva betyr dette for meg?

Å tilbakestille en PC

• Å tilbakestille (også kalt for å resette eller re-tanke) en PC innebærer å sette opp PC-en på nytt med ny programvare.
  • Når du tilbakestiller en PC slettes alt av filer som er lagret på selve PC-en! Det betyr at bilder, dokumenter, programmer og alt annet slettes i prosessen. Og alt settes opp på nytt med riktige programmer installert.

Viktig – flytte innhold fra PC

• Du må derfor forsikre deg om at dersom du har filer og mapper lagret lokalt på PC-en (C:) eller på hjemmeområde på server, ofte er dette (H:) – område i filbehandler (viktig da tilkobling til server hos IT-Partner/iTeam fjernes), så skal dette flyttes til ditt nye OneDrive-område før tilbakestilling av PC-en.

Kom i gang med OneDrive i Bodø kommune

1. Gå inn på nettsiden www.office.com
  2. Logg inn med ditt brukernavn. For lærere kan man forsøke med formen fornavn.mellomnavn.etternavn@rodoy.kommune.no og passord, dersom dette ikke fungerer kan det hende at din konto bruker formen fornavn.etternavn@rodoy.kommune.no. For elever så kan man forsøke med formen olanor@skole.rodoy.no eller f.eks. e9610962@bodoskolen.no.
  3. Klikk på OneDrive i venstremenyen.
  4. Last opp filer eller mapper.
    • Det er også mulig å installere OneDrive som et lite program på PC-en. På denne måten opprettes en snarvei i filbehandler med en egen mappe for OneDrive. Alt som legges her synkroniseres automatisk til ditt OneDrive-område på nett. Dersom du ønsker å gjøre dette , klikk på Skaff deg OneDrive-appene nede til venstre, og følg anvisningene.

Kom i gang med tilbakestilling av PC

• Du skal kun tilbakestille en PC dersom du får avklart at din lærer-PC er tagget (se regneark med Kartlegging av PC-er), så kan den tilbakestilles. Mer info om hvordan her!
  • For elev-PC-er, så er alle ferdig tagget, og kan tilbakestilles.

Lær mer om OneDrive