Du er nå inne i SAMKOS WEB-portal, versjon 2.0. Denne versjon knytter deg opp mot Tietoevry som er Bodø Kommunes nye driftsleverandør.

Re-tanking av din PC

Informasjon og samtykke for re-tanking av PC.

Hva betyr dette for meg?

Re-tanking

 • Å re-tanke en PC innebærer å sette opp PC-en på nytt med Bodø kommunes programvare.
 • Når du re-tanker en PC slettes alt av filer som er lagret på selve PC-en! Det betyr at bilder, dokumenter, programmer og alt annet slettes i prosessen. Og alt settes opp på nytt med riktige programmer installert.
 • Du skal kun tanke en PC etter avtale om dette!
 • Se også nederst, nedenfor samtykkeskjema, for mer opplæring.

Flytte innhold fra PC

 • Du som ansatt må derfor forsikre deg om at dersom du har filer og mapper lagret lokalt på PC-en (C:) så må disse flyttes til ditt hjemmeområde på server, ofte er dette (H:) – område i filbehandler.
 • Dersom du ikke har et eget hjemmeområde, så kan man benytte en skyløsning. Her anbefales at du da benytter ditt nye OneDrive-område, som nå er tilgjengelig.

OneDrive i Bodø kommune

Kom i gang

 1. Gå inn på nettsiden www.office.com
 2. Logg inn med ditt brukernavn fornavn.mellomnavn.etternavn@rodoy.kommune.no og passord, dersom dette ikke fungerer kan det hende at din konto bruker formen fornavn.etternavn@rodoy.kommune.no.
 3. Klikk på OneDrive i venstremenyen.
 4. Last opp filer eller mapper.
  • Det er også mulig å installere OneDrive som et lite program på PC-en. På denne måten opprettes en snarvei i filbehandler med en egen mappe for OneDrive. Alt som legges her synkroniseres automatisk til ditt OneDrive-område på nett. Dersom du ønsker å gjøre dette , klikk på Skaff deg OneDrive-appene nede til venstre, og følg anvisningene.

Lær mer om OneDrive

Samtykke

Personvern­vilkår

På våre sider bruker vi informasjonskapsler for å gi deg en god brukeropplevelse og relevant innhold. Ved å trykke "godta" godtar du våre personvernvilkår og bruk av slike teknologier.