Bruk AlltidPå hjemme- eller på mobilt kontor.

Hjemme- eller på mobilt kontor?

Enkleste måten å koble seg til kommunens nettverk, om du er på hjemmekontor, eller på reise?

Dersom du skal logge på en tjeneste i Office365, f.eks. Outlook eller Teams når du reiser utenfor Norge, så må dette gjøres fra en PC som har «Alltid på VPN», pga. regionsperre for pålogginger utenfor Norge.

En del av oss har benyttet flere metoder for å koble seg til jobb-nettverket, men nå er dette forenklet til en løsning vi på norsk kaller «Alltid på», og teknologien bak, heter «AlwaysOnVPN».

Alle som benytter en kommunal PC, har dette tilgjengelig, og trenger ikke gjøre noe spesielt for å koble seg til. Alt du trenger å tenke på, er at du har kontakt med internett.

Om du er i tvil om du har løsningen installert, kan du klikke på nettverksikonet nede til høyre på skjermbildet ditt (skrivebordet) I bildet nedenfor er ikonet merket med rød strek rundt.

Det vil da dukke opp en oversikt til høyre på skjermen, og øverst skal du kunne se nettverket som heter AlwaysOnVPN, med status tilkoblet. Om det ikke vises status «Tilkoblet», klikker du på dette feltet, og velger «Koble til»

Om du ikke ser dette nettverket eller du ikke får koblet til, melder du fra til helpdesk. Husk å oppgi ditt brukernavn som du logger inn med.

Illustrasjon av AlltidPå