Du er nÄ inne i SAMKOS WEB-portal, versjon 2.0. Denne versjon knytter deg opp mot Tietoevry som er BodÞ Kommunes nye driftsleverandÞr.

Re-tanking steg-for-steg

Slik gjennomfĂžres re-tanking av PC, steg-for-steg.

• Veiledningen nedenfor skal KUN utfĂžres nĂ„r det blir gitt beskjed om dette av HamarĂžy kommune IKT!
  • Krav: Ansatte som skal re-tanke PC, mĂ„ fylle ut samtykke her. Og PC-modell mĂ„ vĂŠre stĂžttet i tankingslĂžsningen. PC mĂ„ ogsĂ„ vĂŠre tilkoblet med nettverkskabel til nettverket BKAD. LOKALT.
  • Anbefalinger: Det anbefales at PC er koblet til en strĂžmforsyning under re-tanking, og at alle eksterne enheter som skrivere og flyttbare lagringsenheter kobles fra PC-en.
  • Advarsler: Re-tanking vil slette alle eksisterende filer pĂ„ harddisken. Forsikre deg om at viktige filer, personlige eller bedriftsmessige, er trygt lagret i OneDrive eller hjemmeomrĂ„de pĂ„ server.

Slik gjennomfĂžres re-tanking av PC, steg-for-steg:

1. Start PC og trykk flere ganger pÄ tasten F12 nÄr du ser produsentens logo. Dette starter Network Service boot agent (PXE).
    PÄ Lenovo-enheter mÄ du kanskje holde nede Fn-tasten mens du trykker pÄ F12.
  2. Hvis PC-er satt til Ä bruke eldre oppstart, mÄ du trykke F12 for Ä bekrefte oppstarten av nettverkstjenesten.
    Hvis maskinen er satt til Ä bruke EFI-oppstart, mÄ du trykke Linjeskift (Enter) for Ä bekrefte oppstart av nettverkstjenesten.
  3. En veiviseren starter automatisk (Denne prosessen kan ta noen minutter, avhengig av nettverksplassering).
    (DERSOM PC avbryter og gjÞr en automatisk omstart pÄ dette tidspunktet, er det mest sannsynlig fordi nettverksdriver for PC-ens nettverksport mangler, og HK IKT mÄ varsles, og man kan da benytte et USB-nettverkskort.)
    Velg Next for Ă„ fortsette.
  4. Videre mÄ det foretas et valg om oppsett som skal brukes. Standard er:
    1. BodĂž – Windows 10 x64 Administrativ.
    Velg Next for Ä gÄ videre.
  5. SÄ mÄ det velges PC-rolle. FÞlgende roller kan velges mellom for HamarÞy:
    9. HamarĂžy Administrasjon – brukes for alle PC-er i HamarĂžy Kommune administrasjon.
    10. HamarĂžy Helse – brukes for alle PC-er i HamarĂžy Kommunes helseorganisasjoner og tjenester.
  6. Videre skal det velges eierskapstypen til enheten. To typer eierskap er tilgjengelige:
    1. Min personlige PC – Denne velges hvis enheten er en personlig enhet og brukes av en enkelt bruker. AlwaysOn VPN vil bli konfigurert ved hjelp av personlige profil- og bruker-sertifikater.
    2. Felles PC for flere brukere – Denne velges for delte PC-er som brukes av flere brukere, ELLER for PC-er som brukes pĂ„ steder der nettverkstilkobling til BKAD ikke er tilgjengelig.
    Velg Next for Ă„ fullfĂžre dette trinnet.
  7. Veiviseren for AlwaysOn VPN vil bli bli- synlig dersom rollen HamarÞy Administrasjon i kombinasjon av Felles PC for flere brukere blir valgt. Dette medfÞrer at det mÄ velges mellom to oppsett av AlwaysOn VPN:
    1. Personlig bruker – Denne velges for enheter som er stasjonĂŠre og alltid koblet til BKAD-nettverket (AlwaysOn VPN blir konfigurert pĂ„ ved hjelp av personlig profil og brukersertifikater).
    2. Felles datamaskin – Denne modusen velges for enheter som skal brukes pĂ„ steder der en fysisk tilkobling til BKAD-nettverket ikke er tilgjengelig mesteparten av tiden (AlwaysOn VPN vil bli konfigurert ved hjelp av en enhetsprofil og datamaskinsertifikater).
    Velg Finish for Ă„ fullfĂžre dette trinnet.
  8. PC vil nÄ begynne Ä installere enhetsdrivere, operativsystem og standardprogrammer, prosessen forventes Ä ta omtrent 45-60 minutter.
  9. Tanking er fullfÞrt nÄr pÄloggingsskjermen er tilgjengelig.
    Sluttbrukeren kan nÄ logge pÄ enheten med en brukerkonto for BKAD-domenet og begynne Ä bruke datamaskinen (Brukernavn og passord kan hentes her).

Og til sist, et lite tips!
Etter at man endelig er logget inn, sĂ„ tar det som regel to til tre restarter av PC-en, fĂžr alt av innstillinger og programvare er pĂ„ plass 👍

Personvern­vilkĂ„r

PÄ vÄre sider bruker vi informasjonskapsler for Ä gi deg en god brukeropplevelse og relevant innhold. Ved Ä trykke "godta" godtar du vÄre personvernvilkÄr og bruk av slike teknologier.