Hvordan koble til VPN

Slik går du frem for å ta i bruk VPN for ansatte i Hábmera suohkan - Hamarøy kommune.

Dersom du skal arbeide hjemme eller er på reise, og ønsker å kunne logge på enkelte av de interne IKT-løsningene, så må din PC ha installert en VPN-klient.

Dersom du ikke har mottatt et brukernavn for VPN, så kan dette bestilles her (husk å oppgi ditt mobilnummer).

Last ned og installer VPN-klienten

1. Last ned Anyconnect VPN-klienten her: http://vpnklient.bodo.kommune.no
  2. Klikk Kjør i dialogboksen Åpne fil – sikkerhetsadvarsel .
  3. Klikk Neste i dialogboksen Cisco AnyConnect Secure Mobility Client Setup, og følg deretter trinnene for å fullføre installasjonen.

Starter VPN-klienten

1. På start-menyen, finn programmet Cisco AnyConnect Secure Mobility Client for å starte programmet.
  2. Skriv inn vpn.bodo.kommune.no i Klar til å koble til– feltet, og trykk deretter på Connect-knappen .
  3. Skriv inn Brukernavn og passord, og klikk deretter OK.
  4. Skriv inn PASSCODE du mottar på sms og klikk Continue.
  5. I neste vindu som vises. Klikk på Accept for å lukke det vinduet. Du er nå tilkoblet!

Starte programmer

• Laste ned en snarvei som kan benyttes (pakk opp, og legg den på f.eks. skrivebordet): Terminalserver.zip
  • Eller gå inn på Interne lenker, (logg inn med din e-post og passord) og klikk på den interne IKT-løsningen du ønsker å benytte.