Du er nå inne i SAMKOS WEB-portal, versjon 2.0. Denne versjon knytter deg opp mot Tietoevry som er Bodø Kommunes nye driftsleverandør.

Bruk AlltidPå hjemme- eller på mobilt kontor.

Hjemmekontor og ekstern tilknytting til Bodø Kommune sitt nettverk

Enkleste måten å koble seg til Bodø kommunes nettverk, om du er på hjemmekontor, eller på reise.

En del av oss har benyttet flere metoder for å koble seg til jobb-nettverket, men nå er dette forenklet til en løsning vi på norsk kaller «Alltid på», og teknologien bak, heter «AlwaysOnVPN».

Alle som benytter en kommunal PC, har dette tilgjengelig, og trenger ikke gjøre noe spesielt for å koble seg til. Alt du trenger å tenke på, er at du har kontakt med internett.

Om du er i tvil om du har løsningen installert, kan du klikke på nettverksikonet nede til høyre på skjermbildet ditt (skrivebordet) I bildet nedenfor er ikonet merket med rød strek rundt.

Det vil da dukke opp en oversikt til høyre på skjermen, og øverst skal du kunne se nettverket som heter AlwaysOnVPN, med status tilkoblet. Om det ikke vises status «Tilkoblet», klikker du på dette feltet, og velger «Koble til»

Om du ikke ser dette nettverket eller du ikke får koblet til, melder du fra til helpdesk. Husk å oppgi ditt brukernavn som du logger inn med.

Illustrasjon av AlltidPå

Bakgrunn:

IKT kontoret forenkler pålogging til kommunalt nettverk fra hjemme- og mobilt kontor.  Det har eksistert flere teknologier som har blitt brukt – bl. a Direct Access og Cisco AnyConnect.  Vi skifter nå ut dette med AlltidPå eller «AlwaysOnVpn» som teknologien heter.  Dette gir også en fornying og en standardisering av teknologi.  For de fleste i Bodø Kommune vil AlltidPå være tilstrekkelig og gi tilstrekkelig tilgang.

Fordelen med AlltidPå er at du ikke trenger å logge på, du er alltid pålogget Bodø Kommune sitt nettverk via din kommunale PC.

CiscoAnyConnect skal kun brukes av eksterne brukere uten kommunal PC.

Ved eventuelle problemer:

Mangler du AllwaysOnVPN eller opplever du problemer med tilgang etter og tatt i bruk AlltidPå så meldes dette til Helpdesk