Du er nå inne i SAMKOS WEB-portal, versjon 2.0. Denne versjon knytter deg opp mot Tietoevry som er Bodø Kommunes nye driftsleverandør.

Publisert 23. november

Tvungen passordbytte fra 1. desember.

Bodø Kommune jobber kontinuerlig med å høyne sikkerheten på vår dataløsninger og endrer derfor passordpolitikk fra 1. desember. Fra denne datoen vil det være krav om at passord skal endres en gang i året. Det betyr at har du et passord som er eldre enn ett år (365 dager) så blir du tvunget til å skifte passord.

For dere som har passord eldre enn ett år anbefaler vi å skifte passordet så raskt som mulig. Er du i tvil om passordet er eldre enn ett år så skifter du passordet, da vet du at du ikke vil få problemer 1. desember. Det kan være vanskelig å gi hjelp til all den 1. desember.

Du finner informasjon om hvordan du bytter passord og hvilke krav det er til passord nedenfor.

Hvordan endre passordet:

Dette gjør du ved å først trykke Ctrl+Alt+Delete samtidig på tastaturet ditt og deretter velge «Endre et passord». Bildet nederst i e-posten viser hvordan dette valget ser ut.

Velg «Endre et passord»

Følgende punkter er reglene som passordet ditt følge: 

 • Passordet kan ikke inneholde brukerens kontonavn eller mer enn to sammenhengende tegn fra brukerens fulle navn. 
 • Lengden på passordet må være minst 10 tegn. 
 • Passordet må inneholde tre av de fire følgende kategoriene: 
  • Store bokstaver, ekskludert Æ, Ø, Å 
  • Små bokstaver, ekskludert æ, ø, å 
  • Tall (0-9) 
  • Spesialtegn (!, $, #, %, osv.) 

TIPS for gode passord:

Passordet kan gjerne være en setning for å gjøre det lettere å huske. Eksempler på setninger som kan brukes er sitat fra en bok, teksten til en sang, de første bokstavene i en setning eller en rekke med ord som gir mening for deg. Men, pass på å ikke bruke et passord som lett kan gjettes av personer som kjenner deg. Noen eksempler på gyldige passord er:

 • solsKINnsda%giferien (sangtekst)                         (ordene som er brukt er solskinnsdag i ferien)
 • aVis(hiMMelmel9k (tre ord satt sammen)           (ordene som er brukt er avis himmel melk)
 • s5NyrikVinter                                                            (ordene som er brukt er sny rik vinter)

Passordet du lager må du kun bruke på Bodø kommune. Passordet har blitt vanskeligere, men det er lov å skrive opp passordet, da må dette lagres på et sikkert sted. Takk for at du endrer passordet ditt og er med på å styrke Bodø kommunes nettsikkerhet! 

Får du problemer med passordbytte ta kontakt med Helpdesk her eller på 75 55 50 75

Personvern­vilkår

På våre sider bruker vi informasjonskapsler for å gi deg en god brukeropplevelse og relevant innhold. Ved å trykke "godta" godtar du våre personvernvilkår og bruk av slike teknologier.