Du er nå inne i SAMKOS WEB-portal, versjon 2.0. Denne versjon knytter deg opp mot Tietoevry som er Bodø Kommunes nye driftsleverandør.

Publisert 26. mars

Oppgradering av alle PCer til WIN10 1909

Bodø Kommune er i ferd med å rulle ut ny versjon av operativsystemet Windows 10 til versjon 1909. Versjonen er testet hos Atea og senere testet på 90 PCer i en pilot i Bodø kommune.  Versjonene har vært i bruk i markedet i over ett år.  Flere andre kommuner har brukt versjonen uten problemer.   

Bodø Kommune vil starte utrulling rett over påske – fra 6 april 2021 – utrullingen vil skje i løpet av april og mai. 

Denne oppgraderingen er nødvendig å utføre for å sikre at PC i kommunen har siste oppdaterte versjonen og ikke minst sikre oss høyest mulig sikkerhet på PCene. Oppgraderingen vil bli gjort tilgjengelig for din maskin i løpet av april og mai.  Du vil få en beskjed på skjermen når alt er klart for at du kan oppgradere.  Du kan velge å utsette oppgraderingen i 7 dager fra beskjeden blir vist første gang. 

NBNB!! Det er viktig at du benytter muligheten til å planlegge tidspunkt for oppgraderingen i løpet av de 7 dagene du har tilgjengelig for å styre oppgraderingen.  Etter 7 dager vil du bli tvungen til å gjennomføre oppgraderingen, du har da ingen mulighet til å utsette oppgradering når du får varslet.

Dersom du skulle få problemer kan du kontakte ServiceDesk via Helpdesk eller telefon 75555075.  Husk å merke henvendelsen med «Oppgradering WIN10 1909». 

Nedenfor finner du informasjon om hvordan denne oppgraderingen utføres, og hvilke dialogbokser du får på skjermen. 

Viktige punkter for oppgradering 

  • Husk å lagre arbeidet ditt før oppgraderingen starter. 
  • Sørg for at datamaskinen er tilkoblet strøm. 
  • Oppgraderingen kan ta opptil en time og datamaskinen må starte på nytt flere ganger. 
  • Du kan oppgradere datamaskinen på hjemmekontor.

Veiledning for oppgradering

1.        Når oppgraderingen er klar på din datamaskin vil du få en melding på skjermen. I tillegg til å inneholde viktig informasjon kan du her velge om du vil starte oppgraderingen med en gang ved å velge  , eller utsette oppgraderingen til et senere tidspunkt ved å velge .

2.        Velger du å utsette må du planlegge et nytt tidspunkt for oppgraderingen, og her har du to valg.

  • Du kan velge å bli påmint om oppgraderingen ved en senere dato og tidspunkt som du kan velge selv.
  • Du kan velge at oppgraderingen skal starte automatisk på en dato og tidspunkt som du kan velge selv.

3.        Når oppgraderingen starter vil du se et vindu likt det som er vist her, men dette vil endre seg i løpet av oppgraderingen.

Oppgraderingen kan ta opptil en time og datamaskinen vil nå starte på nytt flere ganger.

 

4.        Oppgraderingen er ferdig utført når det igjen er klart for å logge på datamaskinen.

Personvern­vilkår

På våre sider bruker vi informasjonskapsler for å gi deg en god brukeropplevelse og relevant innhold. Ved å trykke "godta" godtar du våre personvernvilkår og bruk av slike teknologier.