Du er nå inne i SAMKOS WEB-portal, versjon 2.0. Denne versjon knytter deg opp mot Tietoevry som er Bodø Kommunes nye driftsleverandør.

Oppdatering av PC-er som kjører Windows 10. Oppdatert med informasjon om utskifting/oppgradering fra Windows 7.

Normal oppetid Vi har nå startet en prosess for automatisk hovedoppdatering av Windows10 maskiner. I første omgang starter vi litt forsiktig med tilgang til frivillig oppdatering. Etter hvert vil vi tvinge ut denne oppdateringen for de som ikke har gjort dette frivillig, og derved hatt muligheten til å styre når det skal skje.

Vi har nå startet en prosess for automatisk hovedoppdatering av Windows10 maskiner. I første omgang starter vi litt forsiktig med tilgang til frivillig oppdatering. Etter hvert vil vi tvinge ut denne oppdateringen for de som ikke har gjort dette frivillig, og derved hatt muligheten til å styre når det skal skje. Fremgangsmåten finner du her:

Vi anbefaler alle som kjører Windows 10, versjon 1607 (eller lavere) å oppdatere til nyere Windows 1809 før sommerferien.

Oppdatering, 01.10.2019:
Det er et klart mål at alle skal over på Win10.
Vi holder på med en kartlegging av disse maskinene, og skal bestemme metode for oppgradering, eller utskifting.
Nærmere orientering kommer i løpet av sommeren/høsten.

Hvilken Windows versjon kjører jeg?

Bruk søkeverktøyet nede til venstre på systemlinja (forstørrelsesglass) og skriv inn «Winver» Det popper da opp et vindu, som viser hvilken versjon du kjører.

Hvordan oppgraderer jeg?

Bruk søkeverktøyet nede til venstre på systemlinja (forstørrelsesglass) og skriv inn «Software Center», eller på noen maskiner, «Programvaresenter», og klikk deg inn på «Operating Systems» (Operativsystemer). Der vil du finne Windows 10 – 1809 oppgraderingen.

Trykk på den og følg bruksanvisningen.

Vær klar over at oppgraderingen kan ta ganske lang tid, og opptil 2 timer. Det anbefales å sette i gang oppgraderingen før man drar fra jobb, og lar pc stå tilkoblet nett til du kommer tilbake neste dag.

Personvern­vilkår

På våre sider bruker vi informasjonskapsler for å gi deg en god brukeropplevelse og relevant innhold. Ved å trykke "godta" godtar du våre personvernvilkår og bruk av slike teknologier.